:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2021   21:09

0

88

Predsednik Srbije: Ne pada mi na pamet da uvodimo ministarstvo izbora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je "da je ideja dela opozicije o formiranju ministarstva za izbore sramotna". "Ne pada mi na pamet da to uradimo", kaže Vučić i primećuje da samo fali "ministarstvo za kape".

"Zamislite da imate ministarstvo izbora, koje nigde ne postoji. Uz to, treba to da provedemo mi koji smo pobedili na izborima, po zahtevu onih koji na tim istim izborima nisu učestvovali, jer su znali da niko nije hteo da glasa za njih", rekao je Vučić.

Ukazao je "da umesto da imamo ministarstvo izgradnje puteva i pruga, neko želi da se bavimo temom izbora, kako bi se vratili na vlast i pljačkali".

"Samo fali", kaže podsmešljivo, "ministarstvo za kape, aludirajući na činjenicu da se opozicija bavi pitanjem zašto on ne nosi kapu na javnim događajima".

"O ministarstvu za izbore", ponavlja, "nema govora".

"Valjda misle da će Tanja Fajon da me ubedi. Ali mi smo suverena i nezavisna zemlja", rekao je i iskoristio priliku da ukaže "da Fajon ima probleme u sopstvenoj stranci, koje ne uspeva da reši, pa nudi kao eksperte Đukanovića i Vesića, da urede njihove unutarstranačke odnose".

Vučić je ponovio "da je ministarstvo za izbore jednako vredno kao i ministarstvo za nošenje kapa".

Kada je reč o početku međustranačkog dijaloga, naveo je "da postoji tehnički problem kako da se sprovede".

"Postoji veliki deo stranaka koje nisu pod uticajem stranaca, koje ne žele da im stranci uređuju zemlju, ali postoje i neki drugi koji imaju tutore i mentore spolja i koji bi želeli da ih stranci dovedu na vlast jer narod neće", rekao je on.

Vučić je kazao "da bi trebalo možda dva dijaloga da se naprave, dodajući da je vlast spremna na razgovore".

Povodom poruka iz opozicije da će se nezadovoljstvo "izliti" na ulice, ako se ne prihvate njihovi uslovi, kaže "da se nagledao njihovih nemira, upada u skupštinu i da nanose najteže povrede policajcima".

"Uvek sam ih čekao baš tamo gde su protestovali, ispred predsedništva i ispred vlade kada sam bio premijer i ne plašim se nemira. Nemira treba da se plaše oni koji ih organizuju", poručio je on.

Ukazao je "da postoje izbori na kojima narod odlučuje".

Podseća "da se zaboravlja da na svakom biračkom mestu ima više predstavnika opozicije, nego vlasti, koji broje glasove, ali kada nekog narod neće, ne vrede ni miistarstva za izbore".

Vučić se upitao, kada je reč o nemirima, "da li će opozicija imati iste aršine, jer kada su Trampove pristalice ušetale većim delom mirno u Kongres, oni su ih nazvali teroristima, te da očekuje da će i svoje batinaše nazvati tako".

Zašto bi u Srbiji neko protestovao za ili protiv Putina?

Vučić je izjavio da je u Srbiji u redu da se organizuju protesti za ili protiv njega, ali da ne vidi razlog zašto bi se u Srbiji protestovalo za ili protiv Vladimira Putina ili bilo kog drugog stranog državnika.

"Jeste li ih prijavili u skladu sa zakonom? Ako jeste, možete da protestujete, ako niste, ne možete da protestujete. Osim protiv Vučića - tad možete i ako niste prijavili protest, kao i prethodne dve godine zaredom", rekao je Vučić na opasku novinara da su pojedini mediji objavili da je u Beogradu zabranjen miting protiv predsednika Rusije.

Istakao je da ne vidi razlog zašto bi se u Beogradu protestovalo za ili protiv Putina.

"Posebno ne razumem šta je Putin njima ovde loše uradio. Ali, imate svakojakih ljudi. Neka rade šta hoće, njihova stvar", rekao je Vučić.

Vučić: Srpski narod je veliki i dobar, bošnjački isto

"Srpski narod je veliki i dobar, bošnjački narod je veliki i dobar narod", rekao je izjavio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje kako komentariše izjavu lidera stranke SDA Izetbegovića da su Srbi "loš narod".

"Tražio sam detaljno da vidim šta je rekao. Nažalost, ta izjava govori o njemu. Srpski narod je veliki i dobar, bošnjački narod je veliki i dobar narod", rekao je Vučić i dodao da takve izjave nikom nisu potrebne.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva