:

:

TV Most

clock

April 08, 2022   11:04

0

109

Predsednik Švajcarske čestitao pobedu Vučiću

Pobedu na predsedničkim izborima Aleksandru Vučiću čestitao je predsednik Švajcarske Ignacije Kasis, koji je poručio da će iskoristiti svoj mandat za razvoj bilateralne saradnje sa Srbijom.

Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Švajcarske Konfederacije Ignacija Kasisa povodom ponovnog izbora za predsednika Srbije, saopštila je pres služba predsednika.

"Izražavam najbolje želje za Vaše lično blagostanje, kao i za prosperitet Vaše zemlje. Švajcarska i Republika Srbija imaju odlične bilateralne odnose zasnovane na međusobnom poverenju. Mi smo važni i dugogodišnji partneri, koji teže istom cilju i imaju sličan pristup mnogim oblastima, kao što su nauka i inovacije", naveo je Kasis.

Ističe da redovni i konstruktivni kontakti omogućavaju da se neguju i jačaju odnosi dve zemlje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom nivou. Dodaje da o dugogodišnjoj iintenzivnoj saradnji svedoči i pokretanje novog programa saradnje 2022-25.

"Želim da iskoristim svoj mandat kao predsednik Švajcarske Konfederacije za podsticanje i razvoj bilateralne saradnje između naše dve zemlje. U tom smislu, radujem se nastavku naše aktivne i produktivne saradnje", navodi se u čestitki švajcarskog predsednika Kasisa.

Izvor: RTS

VučićKasisizboričestitka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva