:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 30, 2020   12:30

0

219

Predsednik: Učestvovaću na video samitu EU - Zapadni Balkan, govoriću o ključnim političkim pitanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će 6. maja učestvovati na video samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana i najavio da će govoriti pre svega o ključnim političkim pitanjima i budućnosti Srbije.

On je istakao da je za Srbiju samit veoma važan, ne samo zbog novca, koji će biti stavljen na raspolaganje, jer, naša zemlja, inače, gleda da uzima što manje zajmova, već zato što želimo da učestvujemo u programima EU, jer je to važno za pobedu nad Kovidom 19, ali i za dalje ekonomsko unapređenje.

“Govoriću o politici, ključnim političkim pitanjima i budućnosti Srbije u EU. To je za nas od ključnog značaja”, istakao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će učesnici tog samita tom prilikom dalje ojačati veze i učvršćivati odnose, kao i međusobno poverenje.

"Mi imamo velika očekivanje od ovog razgovora, od samita 6. maja. Važno je da razgovaramo i o političkim i ekonomskim prilikama. Mislim da ću kao predsednik Republike učestovati na tom video sastaku ili video konferenciji", rekao je predsednik Srbije.

Izvor: Танјуг

Vučićsamit EU - Zapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva