:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 17, 2019   8:36

0

241

Predsednik UO osudio upad u zgradu RTS

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) Vladimir Vuletić osudio je upad lidera SzS u zgradu te televizije i dodao da je novinarska sloboda ključna tekovina javnog medijskog servisa, te da će svaki pokušaj da se na to utiče naići na osudu.

Vuletić je kazao da se sinoć posle incidenta čuo sa direktorom, glavnim i odgovornim urednikom, kao i sa urednikom informativnog programa te kuće i da im je osuda zajednički imenitelj.

"Bez obzira na razlike koje postoje u mnogim pitanjima saglasni smo da je nasilni pokušaj da se utiče na uređivačku politiku nešto što je neprihvatljivo", rekao je Vuletić za TV Pink.

On je dodao da je za njega bilo iznenađenje da je bilo toliko snimaka svega što se dešavalo, jer, kako kaže, svaki snimak je promocija nasilja.

Vuletić je istakao da je to za njega neprihvatljvo.

"Ne volim da komentarišem bilo čiji rad, bilo koje televizije, ali da jedna televizija ima svoje kamere u RTS i da na neki način podstiče na nasilje... Za mene je to nešto sto je anticivilizacijsko", rekao je Vuletić.

Konstatovao je da sve što se dešavalo večeras na RTS nije iznenađenje za sve one koji prate političku scenu u Srbiji i da je čak na tviteru bila rasprava o tome da li treba ići na RTS.

Upravni odbor nije imao sednicu, ali ono što je sigurno da će sve što se dešavalo naići na osudu, dodao je Vuletić.

Zaključio je da je javni servis jedan od stubova demokratskog društva i ako se na taj stub udari, to je udarac na čitav demokratski poredak.

Izvor: T a n j u g

VuletićRTSdemonstrantiSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva