:

:

TV Most

Foto: TV Pink

clock

Septembar 21, 2023   14:28

0

78

Predsednik Vučić govori na Generalnoj skupštini UN-a u 17,00 po našem vremenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće danas na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Vučić je jedanaesti govornik u jutarnjoj sesiji, a za izlaganje svakog zvaničnika predviđeno je 15 minuta. Njegovo obraćanje predviđeno je u 17 sati po srpskom vremenu, odnosno u 11 sati po američkom.

 

U delegaciji sa predsednikom Vučićem su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Srbije u SAD, Marko Đurić.

Uoči obraćanja na Generalnoj skupštini, Vučić je rekao da ćemo pokazati da se držimo principa i poštovanja međunarodnog prava.

,,Glavna tema mog govora biće principi međunarodnog javnog prava, kao politički veteran, želim da ostavim pečat i tim govorom i molim građane Srbije da to poslušaju, biće posle 17 sati, govoriću činjenice, istinu i verujem da se mnogima neće dopasti. Možda ću da govorim i nešto duže, možda će da me prekinu, neki su govorili i duže, njih nisu prekidali", rekao je Vučić.

U okviru jutarnje sesije govoriće i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, predstavnici Jemena, Zimbabvea, Gvineje, Burundija, Dominikane, Konga, Šri Lanke, Kenije, Palestine.

Planirano je i obraćanje predsednika Evropske komisije Šarla Mišela.

U popodnevnoj sesiji na Generalnoj skupštini govoriće predstavnici Gvineje Bisao, Albanije, Sudana, Kine, Ugande, Grčke, Norveške,Nepala, Francuske, Austrije, Danske, Kuvajta.

U Ujedinjenim nacijama u Njujorku u utorak je počelo 78. zasedanje Generalne skupštine i trajaće do 26. septembra.

Izvor: T a n j u g ; foto: TV Pink

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva