:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 15, 2023   16:23

0

188

Predsednik Vučić sastao se sa Eskobarom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom, objavljeno je na predsednikovom Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

 

Američki Stejt department najavio je u utorak da će Eskobar doputovati u region kako bi podržao proces dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika pomoćnika državnog sekretara i specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, sa kojim je razgovarao o procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, formiranju Zajednice srpskih opština i mogućnostima za pronalaženje kompromisnih i održivih rešenja u dijalogu koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Predsednik Vučić je ponovio nepromenjenu poziciju Srbije u pogledu očuvanja mira i stabilnosti u regionu i rešavanja otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primeni do sada potpisanih sporazuma i očuvanju državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik Vučić je zahvalio SAD na podršci koju pružaju dijalogu Beograda i Prištine, kao i na angažmanu kada je reč o bezbednosti i zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i formiranju Zajednice srpskih opština, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićGabrijel eskobarZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva