:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2021   12:29

0

20

Predsednik Vučić u poseti novoj fabrici kompanije Brose

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Pančevu u poseti novoj fabrici i istraživačko - razvojnom centru nemačke kompanije Brose.

Vučić je odmah po dolasku u Brose održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Izgradnja novih pogona Brosea počela je u martu 2020. godine, a od jula ove godine više od 350 zaposlenih prizvodi električne motore ventilatora za automobilske hladnjake i elektroniku.

Puštanje proizvodne linije na kojoj će se izrađivati električne pumpe za ulje planirano je za početak 2022. godine.

Brose će do početka naredne godine uložiti ukupno 120 miliona evra u prvu fazu izgradnje pogona, koji se prostiru na oko 60.000 kvadratnih metara.

Već je najavljeno proširenje proizvodnih linija gde bi do 2025. godine trebalo da radi ukupno 1.100 zaposlenih, uz ciljani promet srpskog dela kompanije od oko 440 miliona evra.

Brose se odlučio za lokaciju u Pančevu zbog toga što je to razvijen industrijski grad u kome postoji veliki broj kvalifikovanih stručnjaka, a u obližnjem Beogradu i Novom Sadu renomirani univerziteti sa kojima kompanija želi da sarađuje.

Ove jeseni će 20 studenata iz Srbije obaviti stručnu praksu u Broseovoj fabrici u Pančevu, a neki od njih i u Nemačkoj, najavila je kompanija.

Vučić: Nemački Brose vazan za Pančevo i celu Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas tokom posete nemačkom Broseu u Pančevu da će ta fabrika doneti mnogo dobrog ne samo tom gradu već i celoj Srbiji, kao i da je ponosan na ne malu pomoć koju je država izdvojila za tu investiciju.

Predsednik je u obraćanju kazao da tu trenutno radi više od 350 radnika, a da će ih biti ukupno 1.100 i da je ta investicija vredna 180 miliona evra.

"Verujemo da će izvoz biti godišnje gotovo 500 milona evra do 2025, kada se sve završi. Ovo je velika stvar za Pančevo, ceo Banat, Beograd, ali i celu Srbiju", naveo je Vučić.

Predsednik je naglasio da mu se, ipak, najviše dopalo u fabrici to što je video naše ljude raspoložene i pune energije, jer znaju da rade nešto dobro ne samo za svoje porodice već i svoju zemlju.

"Država nije malo pomogla i ponosan sam na tu pomoć. Vama radnici želim da poručim da dugo radite u Broseu, da se usavršavate i budete zadovoljni, kao i da imate sigurnu budućnost u našoj Srbiji", poručio je Vučić.

Biće Pančevo jedno od najboljih mesta za život

Pančevo je grad u narastanju i to će, zahvaljujući svim investicijama biti jedno od najboljih mesta za život u Srbiji, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić u fabrici Brose, u Pančevu.

"Pančevo je grad u narastanju koji će dobiti mnogo i biće jedan od najuspešnijih mesta u Srbiji. Imati Brose, rešeno pitanje Petrohemije...", rekao je Vučić novinarima.

On je dodao da Petrohemiji ide dobro, da je na računu kompanije sada 11 milijardi dinara, odnosno 90 miliona evra, i da danas ne postoji problem u tom smislu, ali da problemi mogu da se jave ubuduće i da je zato potreban strateški partner.

"Jer vam dođe drugačiji talas, a čudna je konjuktura u poslovima petrohenije. Zato je važno da sa Rusima taj dogovor završimo i onda su Pančevci najveći deo problema rešili", rekao je Vučić i dodao da će, samim tim, grad imati novca za lokalnu infrastrukturu, puteve, kanazliaciju, vodovod.

"Biće Pančevo jedno od najboljih mesta za život zahvaljujući investicijama. A, da se to poredi sa periodom kada je sve zatvarano... nema mnogo smisla i misilim da to ljudi znaju", rekao je Vučić.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?