:

:

TV Most

clock

Februar 12, 2015   12:05

0

131

Predsednik Kine čestitao Nikoliću Dan državnosti

Ambasador Kine predao je predsedniku Srbije pismo kineskog predsednika Si Ðipinga, u kojem njemu i građanima Srbije čestita Dan državnosti, 15. februar.

"Dalje produbljvanje odnosa Narodne Republike Kine i Republike Srbije u skladu je sa osnovnim interesima naše dve zemlje i naša dva naroda. Veliku pažnju pridajem razvoju odnosa Kine i Srbije i želim da zajedno sa vama ulažem napore da podstičemo svestrano produbljivanje i razvoj strateškog partnerstva", ističe se u pismu kineskog predsednika.

Razgovarajući o privrednoj saradnji dve prijateljske zemlje, predsednik Nikolić i ambasador Mančangom zakljčili su da kineske kompanije ostvaruju odličnu saradnju sa Vladom Srbije i sa srpskim kompanijama.

Ambasador Mančang je informisao predsednika Nikolića o napretku projekata u vezi izgradnje pruge Beograd - Budimpešta, pojedinih deonica Koridora 11 i radova na Termo-elektrani "Nikola Tesla".

Ambasadorka Egipta, Menha Mahrus Bahum uručila je poziv predsedniku Nikoliću da učestvuje na velikoj međunarodnoj ekonomskoj konferenciji koja će biti održana u Šarm el Šeiku tokom marta ove godine.

Zahvaljujući na pozivu, predsednik Srbije je istakao da će to biti sjajna prilika da se uspostave i ojačaju kontakti sa brojnim finansijskim institucijama i da im se skrene pažnja na Srbiju i na prednosti koje donosi saradnja sa Srbijom, piše u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva