:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 01, 2020   14:02

0

225

Predškolska ustanova u Ropotovu obeležava 39. rođendan

Predškolska ustanova "Pčelica Maja", sa sedištem u Velikom Ropotovu, danas obeležava 39 godina od kako je osnovana u Kosovskoj Kamenici.

S obzirom na to da su još uvek na snazi neke mere protiv širenja epidemije koronavirusa, praznik je obeležen na drugačiji način nego obično.

Kako kaže direktor te ustavnove Srđan Ristić, vrtić je morao da zatvori svoja vrata još 16.marta, ali je bila organizovana nastava na daljinu.

"Koristim priliku da pohvalim rad svih vaspitača, saradnika i pomoćnih radnika koji su pokazali da su i u ovakvim okolnostima bili na visini zadatka", kazao je Ristić i dodao da su službene prostorije i tokom epidemije bile redovno čišćene i dezinfikovane, te da su u svakom trenutku bili spremni za rad.

Onlajn nastavu tokom epidemije osmislili su vaspitači u saradnji sa pedagogom preko viber grupa, kao što se radilo i u drugim obrazovnim ustanovama, a deca su veoma dobro, uz svu podršku roditelja, prihvatila takav način rada.

Epidemija je i dalje na snazi, pa će se sve dalje aktivnosti planirati i primenjivati po instrukcijama i u tesnoj saradnji sa nadležnom školskom upravom i Ministarstvom prosvete, rekao je Ristić.

Upis nove generacije ide po standardnim procedurama i po ukidanju svih restriktivnih mera uvedenih protiv širenja korona virusa očekuje se da se sprovede bez teškoća, kažu u predškolskoj ustanovi u Velikom Ropotovu koju svake godine pohađa oko 200 dece. Ustanova je podeljena na 19 grupa u gotovo svim srpskim sredinama kamenicke opstine, a o deci i njihovom čuvanju i obrazovanju brine 35 radnika.

Izvor: RTV Puls

KiMRopotovoKosovska Kamenicapredškolska ustanova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva