:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2019   9:50

0

434

Predstava "Žene iz Troje" oduševila publiku u Zvečanu

Predstava “Žene iz Troje”, Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, prema Evripidovom tekstu u režiji Nebojše Bradića,  izvedena je sinoć u Domu kulture "Trepča" u Zvečanu.

 

Nakon premijernog prikazivanja u Gračanici u okviru Vidovdanskih svečanosti , predstava “Žene iz Troje” oduševila je publiku i u Zvečanu. Radnja ove drame bazira se na posledicama jednog, po rečima reditelja Nebojše Bradića, nepotrebnog rata, koji može da se dogodi svuda I u svakom vremenu.

“Jai gram Andromahu, ženu Hektorovu, koji je najveći  trojanski junak, ja sam žena jednog junaka.Ja sam, takođe, i majka i neko ko pokušava da zaštiti svoje dete od svih zala koje nameće rat. Mislim da će publika voleti da gleda ovu predstavu, bez obzira što je antička tragedija u pitanju”, kaže Milena Jakšić, glumica Narodnog  pozorišta Priština.


“ To jeste antički komad,tragedija, ali ona je veoma svima nama danas bliska, jer govori o jednom besmislu rata. Mislim da sama ideja i postavka našeg reditelja Nebojše Bradića je bila vrlo tačna, temeljna, mi smo uživali u procesu i radu sa njim”, istakla je Tamara Tomanović, glumica Narodnog pozorišta Priština.


Predstava “Žene iz Troje” rađena je u koprodukciji sa NMarodnim pozorištem Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara.


“ Ono što je meni važno jeste da smo napravili jednu antiratnu predstavu i svemu što rat nosi i jako mi je drago što je došlo do saradnje između Narodnog pozorišta Priština i našeg pozorišta u Zaječaru, tako da je bilo veliko zadovoljstvo raditi ovu predstavu”, naveo je Miloš Tanasković, glumac Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”.


Nakon premijernog igranja na Kosovu i Metohiji, predstavu “Žene iz Troje” ,  ubrzo će imati prilike da vidi publika širom Srbije.

Izvor: TV Most

Žene iz TrojeNarodno pozorište PrištinaZvečanpredstavaNebojša Bradić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva