:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 11, 2015   19:17

0

297

Predstava iz Gračanice "Hotel Kosovo" u Beogradu


Premijera je bila 12. decembra prošle godine u Domu kulture u Gračanici, gde je tom prilikom otvorena stalna pozorišna scena.

"Hotel Kosovo" izvodi veliki ansambl sa 30-ak glumaca. To je koreografski mjuzikl, sa podnaslovom "Scenski priručnik za lakše snalaženje u južnoj srpskoj pokrajini, republika Kosovo".

Komad oslikava život glavnog junaka Dobrivoja koji se 15 godina nakon rata vraća u svoje selo kod Prizrena, predstavlja dramu povratnika i njegovih unutrašnjih lomova u sukobu sa mrežom institucija, promenjenom realnošću i kolektivnim nasleđem.

"U trouglu, albanskih, srpskih i međunarodnih administrativnih svetova koji su dovoljni sami sebi i svom lažnom etnosu i etici, pojedinac je žrtva manipulacije i lične iskrenosti", pisali su mediji posle premijere.

U glumačkom ansamblu su Aleksandar Mihajlović, Zinaida Dedakin, Branko Babović, Bojan Stojčetović, Bora Nenić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Milena Jakšić....

Muziku je komponovao Bojan Stojčetović, koreograf je Nebojša Gromilić, kostimograf Ljiljana Ružić, a scenograf Goran Stojčetović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva