:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2016   12:05

0

138

Predstavljanje Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju

Tokom susreta, ambasador Al Daheri preneo je pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Ambasador UAE uručio je premijeru Vučiću i poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Republike Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza. Premijer Vučić prihvatio je poziv za učešće na EXPO 2020 i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata. Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva