:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 23, 2019   12:40

0

210

Predstavljen godišnji izveštaj o radu SO Zvečan

Na drugoj redovnoj sednici SO Zvečan predstavljen je godišnji izveštaj o radu Skupštine i usvojen godišnji finansijski izveštaj, pohvaljen rad gradonačelnika i rad odbornika Skupštine. Sednici su prisustvovali predstavnici UNMIK –a , ministarstva administracije i lokalne samouprave, OEBS-a,  i UN-habitata.

Na sednici je naglašeno da su aktivnosti gradonačelnika za period od januara do decembra 2018. godine bile  usmerene na stvaranje uslova za zadovoljavanje potreba korisnika u oblasti obrazovanja, društvene brige o deci, kulture, fizičke kulture, zdravstva i socijalne zaštite, informisanja, i ostalih oblasti društvenih delatnosti. Gradonačelnik je sa svojim timom tokom protekle godine intezivno pratio realizaciju kapitalnih projekata u opštini Zvečan, finansiranih od strane EU i drugih međunarodnih i lokalnih donatora.

Unapređeno je funkcionisanje predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u cilju rešavanja problema investicionog  i tekućeg održavanja objekata, obezbeđivanje energenata, materijalnih troškova za funkcionisanje delatnosti obrazovanja. Tokom 2018. godine gradonačelnik se bavio i poboljšanjem uslova za poslovanje u opštini u cilju privlačenja novih investicija i otvaranje  novih radnih mesta, kao i predstavljanjem  rezultata i planova opštine Zvečan široj javnosti.

U narednom periodu gradonačelnik će se fokusirati na jačanje kapaciteta internog tima, izradu strateških razvojnih planova, smanjenje stope nezaposlenosti, promociju opštine Zvečan na regionalnom nivou, kao i pronalaženje donatora za finansiranje projekata od interesa za opštinu Zvečan.

Izvor: TV Most

SO Zvečan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva