:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2020   16:08

0

113

Predstavljena turistička ponuda Mionice i Divčibara

Turistička organizacija Srbije nastavila je danas kampanju "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" u okviru koje je, kao moguće destinacije za odmor ovog leta, predstavila prirodne lepote Mionice i Divčibara.

Osim degustacije tradicionalnih jela, deo ponude tog kraja su i obilazak rodne kuće srpskog vojskovođe iz Prvog svetskog rata Živojina Mišića, Tkačkog dvora u kome se od vrhunskih majstora mogu savladati osnove tkanja, razgledanje prirodnih lepota Divčibara žičarom, Banja Vrujci...

U poseti tom kraju naše zemlje su, zajedno sa predstavnicima medijima, bili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktorka TOS-a Marija Labović.

Ljajić je pozvao građane da pre nego što odluče da iskoriste godišnji odmor, dobro razmisle i odaberu neku od destinacija u našoj zemlji.

Naveo je da su Divčibare možda i jedina destinacija, ne samo u Srbiji već i šire, koja u prva tri meseca beleži rast broja dolazaka turista za čak 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Naš cilj sa Divčibarama je da se zadrži u prvih top deset destinacija. Prošle godine je prvi put došla na deveto mesto po broju ostvarenih noćenja i nema razloga da se to ne dogodi i u narednom periodu", rekao je Ljajić.

On je na Divčibarama obišao hotel „Crni Vrh“ koji će, kaže, kompletno, sa pratećim sadržajima, pre svega sportskim terenima, biti završen za mesec ili dva dana.

"Biće idealno mesto za pripreme sportista i verujem da će mnoge sportske ekipe dolaziti ovde na pripreme", dodao je Ljajić.

Osim Divčibara, obišao je i kompleks "Nova banja" u Banji Vrujci koji je, pored sedam bazena sa lekovitom toplom vodom prepoznatljiv i po akva parku otvorenom prošle godine, koji ima šest tobogana ukupne dužine 670 metara.

"Našim kupačima je na raspolaganju i lekovito blato koje mogu besplatno koristiti, a u okviru kompleksa su i četiri kafića od kojih su dva ful bara gde kupači iz bazena mogu naručiti piće i uživati", rekao je Tihomir Cvetković, predstavnik firme "Samo rad" u čijem je vlasništvu kompleks.

Naveo je da je u toku izgradnja hotela koji će, kako je planirano, imati 70 smeštajnih kapaciteta - apartmana i klasičnih hotelskih soba.

"Hotel još nije završen, ali plan je da radovi budu gotovi u narednih godinu, dve dana", rekao je on.

Dodao je da se okviru kompleksa pravi i ugostiteljski objekat koji će imati 22 apartmana i restoran.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je rekla da su hoteli visoke kategorije, kao što je hotel "Crni vrh", značajni za turizam Srbije, naročito kada se nalaze van gradskih centara.

"Raznolikost kategorija u svakoj turističkoj destinaciji je jako značajna. Važno je da imamo hotele koji su na ovako visokom nivou, ali i hotele nižih kategorija, kao i privatni smeštaj kako bi u zavisnosti od platežne sposobnosti građana, oni mogli da odaberu ono što im najviše odgovara", rekla je ona.

Navela je da se u sklopu kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" trude da predstave destinacije u Srbiji koje do sada nisu toliko bile prepoznate kao značajne, pre svega po broju noćenja i dolazaka domaćih i stranih turista.

"Naravno da ni te destinacije nećemo zapostaviti, ali želimo da pre svega istaknemo ove destinacije koje mogu da prime dodatni broj turista i da oni budu zadovoljni ukupnom turističkom ponudom", dodala je Labović.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva