:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2020   18:45

0

80

Predstavnici ministarstva posetili porodice u Paviljonu ”E” u Prištini kojima preti iseljenje

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak posetili su danas porodice koje stanuju u Paviljonu "E", kojima zbog planirane izgradnje poslovnog prostora preti iseljenje.

”Ja nemam gde odavde. Ovde živimo od 1973. godine u stanovima koje nam je dodelio Studentski centar Univerziteta u Prištini i opština Priština na trajno korišćenje, o čemu svedoči ova dokumentacija. Zbog toga svoje stanove ja i moje komšije nećemo napustiti bez trajnog rešenja za nas”, kaže 87. godišnja Leposava Stojanović, stanarka Paviljona ”E”, koji se nalazi preko puta Biblioteke u Prištini, gde po urbanističkom planu grad treba da izgradi veliki parking i poslovni prostor.       
 
Vremešna Leposava u veoma lošim uslovima ovde živi sa još 14 komšijskih porodica među kojima ima i Albanaca i skupa, kako kaže, predstavljaju jednu složnu porodicu. Njen komšija Sami Kika, predsednik stanara, kaže da mu je Leposava i sestra i majka i moli Ministarstvo za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića da se lično založi za rešavanje njihovog problema jer im već 1. decembra preti prinudno iseljavanje. 

Saradnici ministra Jevtića su danas obavestili uznemirene stanovnike ovog paviljona da će ministarstvo, u skladu sa svojim mandatom, razmotriti sve mogućnosti iznalaženja najpovoljnijeg rešenja za sve i u tom smislu očekuju podršku gradskih vlasti. 

”Već smo u kontaktu sa gradonačelnikom Prištine, Špendom Ahmetijem sa kojim razmatramo najbolja rešenja za ovaj problem i nadamo se da ćemo na kraju iz ove neizvesne situacije svi izaći donekle zadovoljni”, preneli su saradnici ministra Jevtića stanovnicima kojima preti iseljavanje. 

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak će se narednih dana intenzivno angažovati oko pružanja sve neophodne podrške i pomoći stanarima pomenutog poviljona u čijoj blizini su već započeti radovi na raščišćavanju terena. 

Izvor: MZP

Ministarstvo za zajednice i povratakDalibor JevtićPaviljon EPriština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?