:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2019   11:39

0

322

Predstavnici Prištine obrušili se na Đurića zbog izjave o Račku

Izjava direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, da u Račku nije bilo masakra albanskih civila, izazvala je burne reakcije predstavnika privremenih prištinskih institucija, koji su Đurića nazvali fašistom i tvrde da je negiranje zločina gore nego počiniti ga, pišu kosovski mediji. 

Zamenik kosovskog ministra odbrane Burim Ramadani napisao je na svom fejsbuk nalogu da je "negiranje zločina gore nego činjenje (zločina)". 

Oglasio se i savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Halil Matoši, koji je Đurića nazvao "klasičnim fašistom". 

"Dijalog sa nekim kao što je Marko Đurić? Ne, hvala", napisao je Matoši dodajući da je Đurić svojom izjavom "po drugi put ubio te žrtve"

Govoreći o bombardovanju SR Jugoslavije na Međunarodnoj konferenciji "Dvadeset godina nakon bombardovanja Jugoslavije - lekcija za evropsku bezbednost u 21.veku", Đurić je, između ostalog, rekao:

"Ako počnemo od događaja u Račku o kojima danas finski patolog Helena Ranta i drugi koji su ih analizirali otvoreno govore da tamo nije bilo zločina koji su tada predstavljani kao dovoljan povod za agresiju. Relevantne pravne institucije nikada nisu potvrdile navode ni u selu Račak, ni u drugim selima na KiM".

Izvor: T a n j u g

RačakĐurićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva