:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Avgust 09, 2019   20:09

0

261

Predstavnici SKD “Izvor” iz Pariza uručili novčanu pomoć deci u Metohiji

Predstavnici srpskog kulturnog društva „Izvor“ iz Pariza u okviru humanitarne akcije “Srcem za srce Srbije na Kosovu i Metohiji“ u manastiru Visoki Dečani uručili su novčanu pomoć u vrednosti od 100 evra deci iz socijalno najugroženijih porodica iz srpskih povratničkih sela u Metohiji.

„Ovoga puta je bilo jako puno dece 65-oro i imam osećaj da je svake godine sve više i više dece, a to je za nas sve veći i veći zadatak, tako da mu svake godine pristupamo sa još većim uzbuđenjem i radosti. Moram da napomenem da smo za svih ovih deset godina, koliko se bavimo humanitarnim akcijama, prikupili preko 60.000 evra i sva ta pomoć podeljena je ljudima i deci u enklavama“, kazala je Dubravka Tijović iz srpskog kulturnog društva „Izvor“.

„Ova pomoć nam znači dosta, pre svega zbog same dece, kuoićemo im od tog novca nešto za školu, pribor i garderobu. Hvala puno ovim ljudima što misle na nas“, istakao je Veljko Komatović iz sela Žač.

„Hvala svim dobrim ljudima i organizaciji iz Pariza što su usrećili ovdašnju decu“, rekla je za našu televiziju Nataša Dašić iz Kline.

Članovi srpskog kulturnog društva „Izvor“ iz Pariza, koji već deset godina pomažu ugorženi srpski narod na KiM novu humanitarnu akciju za decu na ovom području najavili su za kraj godine.

Izvor: RTV Gračanica

KiMhumanitarna akcijaSKD “Izvor”
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva