:

:

TV Most

Foto: Srpska lista

clock

Mart 01, 2019   12:34

0

304

Predstavnici Srpske liste sa Mekalisterom o položaju Srba na KiM, taksama, dijalogu

Predstavnici Evropskog parlamenta predvođeni izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, a u čijoj delegaciji su bili i evropski parlamentarci Igor Šolts iz Slovenije i Elmar Brok iz Nemačke, sastali su se danas sa delegacijom Srpske liste, predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Igorom Simićem i Daliborom Jevtićem.

Na sastanku, predstavnici Srpske liste su evropskim parlamentarcima ukazali na probleme sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji ali i jasnim stavom  da je učešće u institucijama obesmišljeno jednostranim potezima Prištine, te da je to razlog zbog koga su na sastanku sa predsednikom Vučićem predložili napuštanje kosovskih institucija.

Na sastanku predstavnici Srpske liste i evropski parlamentarci su se složili da je potrebno hitno ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije i nastavak dijaloga Beograda i Prištine i postizanje kompromisnog rešenja, kako bi se konačno uspostavio mir na Balkanu.

Istovremeno je posebno naglašeno da se u narednim periodu mora očuvati mir i bezbednost za sve građane na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most, Saopštenje

KiMSrpska listaMekalisterevropski parlamentarcidijalogBeograd i Priština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva