:

:

TV Most

Foto: Kosovo Onlajn

clock

Januar 07, 2020   14:20

0

249

Predstavnici Srpske liste za Božić u selu Robovac kod porodice Jovanović

Predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Dalibor Jevtić, posetili su danas, na Božić, porodicu Miloša Jovanovića u selu Robovac, nadomak Kosovske Kamenice i uručili im novogodišnje i pakete socijane pomoći.

Za petočlanu porodicu Jovanović danas je jedan od najradosnijih dana. Sa troje maloletne dece prvi Božić dočekali su u novoj kući, za čiju je izgradnju i pokućstvo sredstva obezbedilo Ministarstvo za povratak i zajedice.

Jovanovići su bez posla i žive od socijalne pomoće od 20.000 dinara, što nije dovoljno ni za najosnovije potrepštine.

“Živim sa troje dece i suprugom u ovoj kući, bez posla sam, živim od socijale od 20.000 dinara. Ono što mi je potrebno je posao, kuću sam dobio, jedino posao nedostaje", kaže Jovanović.

Poželevši da današnji praznik Jovanovićima donose mir i blagostanje, a mališanima Damjanu, Davidu i Danijelu mirno i bezbrižno detinjsto, predsednik Srpske liste, Goran Rakić je obećao posao za jednog člana porodice.

“Ovaj praznik po prvi put slave u novom domu i ono što sa sigurošću možemo da obećamo jeste da će jedan od članova porodice dobiti radno mesto, jer nekada sve ovo nije dovoljno da bi se porodica prehranila i da bi preživela”, rekao je Rakić.  

Potpredsednik Srpske liste, Dalibor Jevtić je naglasio da se bore za svakog sunarodnika, tako što pomažu porodicama u sredinama gde je Srba malo i gde žive u veoma teškim uslovima. Ne odustajemo od opstanka, a samim tim šaljemo i vrlo jasnu poruku da bez opstanka nema ni povratka raseljenih, rekao je Jevtić.

“Danas na ovaj najradosniji hrišćanski praznik smo ovde da poručimo svima da ćemo biti sa našim sunarodnicima bilo gde da žive. Porodica Jovanović je jedna od 153 porodice kojoj je Ministarstvo za zajednice i povratak izgradilo kuću u protekloj godini. Mi smo takođe u 2019. pomogli 721 porodicu da obnove domove širom Kosova i Metohije", rekao je Jevtić. 

Rakić i Jevtić poručili su da će Srpska lista biti sa narodom i u 2020. godini.

U mešovitom selu Robovac kod Kosovske Kamenice danas živi svega osam srpskih porodica. 

Izvor: Kosovo Onlajn

Dalibor JevtićGoran RakićRobovacKosovska Kamenica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva