:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 12, 2015   12:05

0

130

Predstoji rešavanje više pitanja

Dačić je preneo članovima Poslaničke grupe prijateljstva Nemačke i jugoistočne Evrope prioritete i predstojeće aktivnosti Srbije kao predsedavajućeg OEBS-u i upoznao ih sa izazovima pred kojima se ta organizacija nalazi, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

On je posebno istakao rad Trojke OEBS-a, koju čine prethodni, sadašnji i naredni predsedavajući - Švajcarska, Srbija i Nemačka - izrazivši zadovoljstvo saradnjom sa švajcarskim i nemačkim kolegama.

Ministar Dačić je obavestio nemačke poslanike o reformama koje sprovodi Vlada Srbije sa ciljem stvaranja povoljnog ambijenta za poslovanja i investicije.

Izrazivši zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa, Dačić je ukazao na spremnost Srbije za unapređenje sveukupne saradnje s Nemačkom, jednim od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.

Delegaciju Bundestaga, koja boravi u višednevnoj poseti Srbiji, predvodi predsednik Parlamentarne grupe za jugoistočnu Evropu Peter Vajs, a čine je Vajsovi zamenici Josip Juratović i Aleksander Noj, kao i članovi Grupe Hajnc Vize, Dirk Fopel i Ute Fink Kremer.

Nemački parlamentarci su u Beogradu prethodno razgovarali i s premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrima Nebojšom Stefanovićem i Jadrankom Joksimović, predsednicom Skupštine Majom Gojković, srpskim poslanicima i drugim zvaničnicima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva