:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Januar 02, 2019   15:03

0

86

Prekid odnosa sa Tiranom i Prištinom – jedini ozbiljan odgovor EU

Brisanje granica između Kosova i Albanije predstavlja stvaranje „velike Albanije“ i Evropska unija na to može da ima samo jedan odgovor, a to je prekid svih odnosa sa Tiranom i privremenim institucijama u Prištini, izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Prema njegovim rečima, sve drugo bilo bi neozbiljno i ličilo bi na podržavanje stvaranja „velike Albanije“.

„Očekujem da se što pre oglase Crna Gora, Grčka i BJR Makedonija, jer je Velika Albanija napad i na njih“, dodao je Marković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, i premijer Albanije Edi Rama i premijer privremenih kosovkih institucija Ramuš Haradinaj, koji su pokrenuli brisanje granica, pokušavaju da pridobijanjem albanskih nacionalista i terorista sa obe strane Prokletija, politički opstanu, „odnosno Haradinaj da ostane na slobodi, mada je to nemoguće“.

Marković je dodao da Rama to radi jer je suočen sa velikim problemima u svojoj državi, a Haradinaj jer je budući klijent Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK.

Prema njegovim rečima, Zapad je ćutao na Ramine verbalne provokacije i nije konkretno reagovao ni na uvođenje suludih taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH i na formiranje Vojske Kosova.

„Pitam EU da li time što ćute, žmure i prave se da ne čuju ratnohuškačke poruke albanskih i kosovskih političara predstavlja prećutno odobravanje realizacije projekta stvaranja ‘velike Albanije’?“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

On je dodao da u Skoplju treba da se samo sete slučaja „Kumanovo“ i terorističkog napada 2015. godine, što je bio početak onoga što se danas stvara.

„Ramu i Haradinaja ne interesuje Evropska unija, već samo ‘velika Albanija’ i to svi znaju i u Prištini i u Tirani, samo još u Briselu, Podgorici, Skoplju i Atini da prevedu sa albanskog na njihove jezike to što rade Rama i Haradinaj“, kaže Marković.

Izvor: Танјуг

PrištinaTiranaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva