:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2020   18:40

0

177

Preko ekonomije do napretka u političkom dijalogu

Ekonomska pitanja u odnosima Beograda i Prištine važna su jer se preko njih može stvoriti prostor da se ostvari napredak i u političkom dijalogu, ocenio je danas ekonomista Ivan Nikolić.

Nikolić je povodom izjave specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela da je američka diplomatija zainteresovana da se na sastanku dve strane 27. juna u Beloj kući razgovara o rešavanju ekonomskih pitanja, rekao da je insistiranje na rešavanju ekonomskih pitanja važno.

"Može da bude korisno da se preko takvih tema stvore okolnosti za političko približavanje u dijalogu Beograda i Prištine i preko ekonomskih tema uspostave i bolji politički odnosi", rekao je Nikolić Tanjugu.

Grenel je rekao da ono što on radi jeste da se koncentriše na ekonomske odnose i da se kreira "mini Šengen zona".

"Smatramo da je to veoma dobra ideja, da kreiramo nova radna mesta u regionu, i da pokušamo da spojimo strane ekonomski, trgovinski", naveoje je Grenel u intervjuu za američku televiziju Njuzmaks (Newsmax) i dodao da tek posle toga mogu da dođu na dnevni red politička pitanja, kao drugi korak.

Nikolić kaže da se iz sadašnje izjave Grenela ne može u potpunosti zaključiti na šta se tačno misli, odnosno šta bi mini Šengen zona značila u slučaju ekonomskih odnosa tzv. Kosova i Srbije, ali da će to verovatno biti jasnije u narednom periodu.

Izvor: Танјуг

KiMIvan Nikolićdijalog Beograda i PrištineGrenel

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva