:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Oktobar 04, 2021   16:51

0

192

Prelaz na Jarinju i Brnjaku uz primenu novih mera i sa dužim zadržavanjem

Saobraćaj na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak se od danas odvija normalizovano ali sa dužim zadržavanjem, posebno kada se iz centralne Srbije ulazi na Kosovo i Metohiju.

Od jutros, kada je uspostavljen novi “stiker” režim, vozila koja ulaze na teritoriju Kosova i Metohije sa registarskim oznakama iz centralne Srbije dužna su da na svojim oznakama nalepe stikere a sama procedura, koju zajedno sa policijskim službenicima na prelazu treba da odradi sam vozač, ne traje više od dva minuta.

Isto važi i za automobile sa registarskim oznakama KM.

Primetan je i veliki broj teretnih vozila, koja su se uputila ka Kosovu a kojima se ograničava prelaz kako bi se u pojedinim momentima propustio veći broj putničkih vozila.

Od policijskih službenika na samom prelazu, pokušali smo da saznamo vremensku validnost nalepnica i da li su one trajne ili se menjaju prilikom svakog prelaska, ali taj odgovor niko od njih nije mogao da nam da, tako da to još ostaje nepoznanica, za vozače sa kojima smo razgovarali.

Saobraćajna policija reguliše prilaz administrativnom prelazu u oba smera za putnička vozila, kojih ima najviše i koja su najfrekventnija.

Zadržavanje na prelazu je od sat i po do dva sata.

Prilaz administrativnom prelazu iz pravca Kosova se odvija uz minimalno ograničenje brzine, što kontrolišu i na šta upozoravaju pripadnici interventnih jedinica Kosovske policije, koji se nalaze u neposrednoj blizini pripadnika Kfora, koji prema postignutom dogovoru vrše nadzor situacije.

Inače, svi auto prevoznici saobraćaju bez problema, kao i u ranijem periodu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMtablicestikeriJarinjeBrnjak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva