:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2023   20:42

0

28

Prelepa noć za srpsko rvanje - Zlato Mićića, bronza Cabolova i dve olimpijske vize

Reprezentativac Srbije Stevan Mićić osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu pobedom nad Japancem Ruijem Higučijem 7:4 u kategoriji do 57 kilograma slobodnim stilom. Rus u sastavu Srbije Hetik Cabolov je pobedom nad Azerbejdžancem Turanom Bajramovim 6:4 u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom osvojio bronzu, samim tim još jedan član naše selekcije sa olimpijskom vizom.

Posle izborene olimpijske vize pobedom u polufinalu, Stevan mićić u Pariz naredne godine ide kao svetski šampion. P

Mićić je posle početnog odmeravanja snaga svojio je prva dva poena na polovini prve runde. Higuči mu je uzvratio u poslednjim sekundama tog perioda.

Japanac je bolje otvorio narednu rundu preokretom na 4:2, ali mu je Mićić uzvratio. Odličan napad srpskog rvača u poslednjem minutu druge runde doneo mu je prednost 6:4. Vrlo važan momenat desio se na četiri sekunde do kraja druge runde, Higuči je tražio čelendž. Nije preinačena sudijska odluka i samim tim je Mićić dobio dodatni bod, koji mu je definitivno doneo zlato.

Ovo je prvo zlato za Srbiju u slobodnom stilu.

Na taj veliki uspeh se nadovezao Rus u redovima Srbije Hetik Cabolov. Pobedom 6:4 nad Azerbejdžancem Turanom Bajramovim je postao drugi rvač naše zemlje sa mestom u Parizu 2024. godine.

Cabolov je iskoristio neisksutvo mladog rivala i u finalu došao do pobede, samim tim bronzane medalje.

Posle slobodnog stila, narednih dana kreću borbe u grčko-rimskom stilu.

Izvor: RTS; Foto: RSS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva