:

:

TV Most

clock

Novembar 16, 2018   14:13

0

100

Premijeri zemalja regiona u ponedeljak kod austrijskog kancelara

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je, na radni doručak u ponedeljak u Beč, premijere zemalja Zapadnog Balkana, a među njima biće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kako je iz kabineta kancelara Kurca rečeno Tanjugu na radni doručak doputovaće, pored šefice srpske vlade, premijeri Albanije Edi Rama, Crne Gore Duško Marković, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i šef kosovske vlade Ramuš Haradinaj.

Predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev, koji je bio prethodno najavljen, otkazao je dolazak zbog unutrašnjopolitičkih problema.

Takođe sastanku će prisustvovati evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han i za digitalnu privredu i digitalno društvo Marija Gabrijel.

"Kancelar Kurc je premijere Zapadnog Balkana i dva evropska komesara pozvao na radni doručak povodom održavanja Bečkog ekonomskog foruma", objašnjeno je Tanjugu u kabinetu austrijskog kancelara.

Najavljeno je da će biti razgovarano o tri teme.

"Najpre o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, što je i jedno od težišta austrijskog predsedavanja EU. Zatim će se razgovarati o regionalnoj saradnji i o bilateralnim konfliktima", rečeno je iz kabineta kancelara.

Komesar Han će, kako saznaje Tanjug, dati kratak pregled aktuelne situacije i razvoja, a kancelar Kurc će izneti planove Austrije tokom ostatka predsedavanja EU, dok su premijeri regiona pozvani da daju svoje viđenje stanja.

Kada je reč o regionalnoj saradnji komesar Han trebalo bi da iznese stanje implementacije dogovorenih mera oko stvaranja regionalne ekonomske oblasti Zapadnog Balkana.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva