:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 21, 2022   17:21

0

36

Premijerka Ana Brnabić u ponedeljak u Briselu

Premijerka Srbije Ana Brnabić, sastaće se 25. januara u sedištu EU sa najvišim zvaničnicima Unije, Ursulom fon der Lajen, Šarlom Mišelom i Robertom Metsolom, saznaje Tanjug u Briselu.

Ana Brnabić predvodiće 25. januara delgaciju Srbije na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje između EU i Srbije koji se od 11:30 do 14:30 održava u zgradi Saveta EU u Briselu.

Predviđeno je da zvanična poseta premijerke Srbije Briselu počne radnim doručkom sa predsedavajućim Odbora za spoljnopolitička pitanja Evropskog parlementa, Dejvidom Mekalisterom.

Nakon toga, Brnabić se sastaje sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlementa, Robertom Metsolom.

Premijerka Srbije bi odvojeno trebalo da razgovara i sa komesarom za poroširenje EU, Oliverom Varhejijem, i šefom diplomatije EU, Žospeom Boreljom, nakon čega bi usledio sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU na kome će delegacije predvoditi Ana Brnabić i Jadranka Joksimović odnosno Žosep Borelj i Oliver Varheji.

U popodnevnim časovima, predviđeno je da se Brnabić sastane sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom, a zatim i predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen.

Na kraju posete Briselu, premijerka Brnabić imaće i razgovor sa evropskim komesarim za pravosuđe, Didijeom Rejndersom i potpredsednikm Evropske komisije, Fransom Timermansom u sedištu Evropske komisije.

Izvor: T a n j u g

Ana BrnabićBriselEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva