:

:

TV Most

clock

April 08, 2021   15:19

0

16

Preminula 41 osoba, novih 3.625 slučajeva zaraze koronavirusom

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od posledica zaraze koronavirusom preminula 41 osoba, a zabeleženo je 3.625 novih slučajeva zaraze među 16.055 testiranih osoba. Na respiratoru je 265 pacijenata.

U Srbiji je tokom poslednja 24 časa registrovano 3.625 novih slučajeva zaraze koronavirusom među 16.055 testiranih uzoraka, a preminula je 41 osoba.

U bolnicama širom Srbije hospitalizovano je 7.929 pacijenata, od kojih je 265 na respiratoru, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj smrtnih slučajeva je 5.620, a procenat smrtnosti iznosi 0,89.

Od početka pandemije testirano je 3.547.832 osoba, a registrovano je 633.013 slučajeva zaraze.

Širom Srbije nastavlja se imunizacija, a lekari poručuju da je jedini izlaz iz epidemije vakcinisanje.

Dan nakon što se vakcinisao predsednik Republike Aleksandar Vučić, bio je jedan od najuspešnijih dana od početka vakcinacije. 

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek naveo je za RTS da je juče vakcinisano skoro 22.000 ljudi koji nisu imali zakazano. Dodaje da moramo da nastavimo ovim tempom da bismo izašli iz ove teške situacije. 

Direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković je rekla za RTS da je napravljena pometnja kada je rečeno da vakcine utiču na plodnost i istakla je da ne postoje dokazi za to.  

U Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" najkritičniji pacijent, sa obostranom upalom pluća, ima samo 15 godina, a najmlađi pacijent je star osam dana. Iz te bolnice navode da deca i adolescenti imaju nešto teže kliničke slike nego prošle godine, a da se primećuje da je faktor rizika kod najmlađih bolesnika gojaznost. 

Pukovnik Ivo Udovičić, komandant Vojne bolnice na Karaburmi rekao je za RTS da se u poslednjih nekoliko dana primećuje, pogotovo u Beogradu, blagi pad novozaraženih. Smatra da je to posledica dobro organizovane imunizacije, ali i mera koje se primenjuju.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?