:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 17, 2021   9:29

0

93

Preminuo Minja Subota

Poznati televizijski voditelj i kompozitor Minja Subota preminuo je danas u 82. godini, potvrdili su agenciji Танјуг ljudi bliski popularnom umetniku.

 

Minja Subota je 11. septembra hitno prevezen u bolnicu na Odeljenje pulmologije zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme.

Kako su preneli pojedini beogradski mediji, voditelj je tada bio u stabilnom stanju.

Vučić: Minja, počivaj u miru. Hvala ti za sve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagramu, povodom smrti poznatog televizijskog voditelja Minje Subote, da je Minja Subota bio jedan od junaka njegovog detinjstva, drag čovek čiji su glas, pesme i igre u muzičkom toboganu mamile osmehe na licima generacijama dece koja su odrastala u bivšoj Jugoslaviji i našoj Srbiji.

"Takvi junaci koji su bojili dane u lepo, odlaze samo u nezaborav. Minja, počivaj u miru. Hvala ti za sve", napisao je predsednik Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz fotografiju Minje Subote.

Dačić uputio saučešće povodom smrti Minje Subote

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je danas saučešće povodom smrti Minje Subote porodici, prijateljima i kolegama kompozitora, muzičara i čuvenog televizijskog voditelja, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

"Iskreno mi je žao zbog odlaska Minje Subote, velikog umetnika i čoveka bez čije reči i pesme nije moglo da se zamisli detinjstvo brojnih naših generacija. Minja Subota je na najlepši način uveo svako dete u svet muzike i prijateljstva, on je vaspitao čitave generacije u duhu dobrote i plemenitosti", rekao je Dačić.

Kako je dodao Subota će se pamtiti kao vedar i dobar drug, a da će njegova muzika biti najlepše sećanje na njega.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva