:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2020   12:47

0

195

Preporuka „Batuta“ za ponašanje na biračkom mestu

Direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović kaže da sve preporuke za ponašanje usled opasnosti od zaraze virusom korona važe i za predstojeće izbore.

To podrazumeva držanje distance sa drugim ljudima od jednog metra, zadržavanje na biračkom mestu najduže 15 minuta, kao i korišćenje zaštitnih sredstava poput maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju, prenosi portal „B92“.

Jovanović je rekla da je klinička slika novoobolelih koji su registrovani tokom prethodnih dana, slabija, odnosno da uglavnom imaju blaže simptome, kao i da su za svaki novi slučaj, čak i asimptomatske, utvrdili da su ti ljudi bili u kontaktu sa nekim ko je imao simptome.

„Sve osobe koje imaju hronične bolesti, kao što je dijabetes, trebaju da razmišljaju o posebnim merama zaštite“, kazala je Jovanović.

Ona je ocenila da je za veći broj novoregistrovanih slučajeva zaslužan i veliki broj testova koji se sprovode, kojih je juče bilo preko 6.700, kao i da zdravstveni sistem ima dovoljno kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata koji moraju na bolničko lečenje od kovida 19.

Izvor: Sputnjik

glasanjekoronavirusBatut
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva