:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

142

Preševo spremno za eventualni prihvat Kumanovčana

Mustafa je to rekao nakon sednice štaba za vanredne situacije i dodao da se ne zna kako će se situacija dalje odvijati, ali da su službe i institucije u Preševu spremne da zbrinu ljude koji bi pristigli iz Kumanova i da im pruže neophodnu humanitarnu pomoć.

Svi su upoznati sa događajima zbog kojih se očekuje mogući priliv Albanaca iz Kumanova rekao je on i dodao da je u toku dana dosta njih pošlo ka Preševu i smestilo se kod rodbine.

Kako je rekao nije bilo slučajeva prelaza granice van zvaničnog prelaza, ali nema informacija koliki je tačno broj Kumanovčana koji su iz Makedonije prešli u Srbiju.

Na pitanje da li je granica sada zatvorena, Mustafa je rekao da takvih informacija ima ali da ne zna da li je to učinjeno sa srpske ili makedonske strane i dodao da to u svakom slučaju nije u redu jer treba omogućiti ljudima da pobegnu od sukoba i ne gube živote.

Kako je dodao u tom slučaju bi se moglo desiti i da traže neke druge puteve da pređu granicu što bi moglo dovesti do incidenata.

"Granica bi trebalo da bude otvorena bez obzira koliki je stepen sukoba u Kumanovu" rekao je on.

Mustafa je odgovarajući na pitanja da li očekuje neke incidente s obzirom na povećan broj žandarmerije na ovom području rekao da ne očekuje nikakve incidente bilo individulane ili organizovane i dodao da to ne bi imalo nikakvog smisla.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva