:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2023   14:08

0

89

Prigožin: Tokom zauzimanja Bahmuta praktično niko iz vojske nam nije pomogao

Osnivač ruske privatne paravojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin umanjio je danas ulogu regularne ruske vojske u zauzimanju Bahmuta.

U glasovnoj poruci koju je objavila njegova pres služba na aplikaciji Telegram, Prigožin je rekao da im tokom zauzimanja Artjomovska (Bahmuta), praktično niko iz vojske nije pomogao, preneo je Rojters.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar izjavila je ranije danas da su ukrajinske snage delimično opkolile Bahmut duž gradskih oboda i da i dalje kontrolišu neke stambene četvrti grada. 

Njena objava Telegramu pojavila se nedugo nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da je bitka za Bahmut okončana ruskom pobedom.

  Prethodno je britanska agencija objavila da je i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, na pitanje da li je Bahmut i dalje pod kontrolom Kijeva, odgovorio: "Mislim da ne".

"Danas je Bahmut samo u našim srcima", rekao je Zelenski i dodao da "tamo nema ničega".

Američka agencija Asošijeted pres je, takođe, prenela da je Zelenski potvrdio da je Rusija preuzela kontrolu nad Bahmutom.

Kako je u prvom izveštaju preneo AP, Zelenski je kazao da veruje da je Ukrajina izgubila taj grad, ali je dodao da "tamo nije ništa ostalo" i da su Rusi "sve uništili".

Izvor: T a n j u g; Foto: tviter

RusijaUkrajinaratBahmutPrigožin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva