:

:

TV Most

Foto: tanjug

clock

Mart 29, 2019   19:00

0

35

Prijateljske poruke iz Bukurešta, Vučić traži podršku

Obavestio sam premijere Rumunije, Bugarske i Grčke o situaciji na Zapadnom Balkanu i zamolio za podršku na evropskom putu, poručio je predsednik Aleksandar Vučić iz Bukurešta. Visoki zvaničnici su najviše vremena proveli razgovarajući o pitanjima iz oblasti energetike i diversifikaciji energetskih izvora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Rumunije Vjorikom Danćilom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovom, sa kojima se sastao u Bukureštu.

"Danas smo na veoma ozbiljan i odgovoran način sagledavali sve o čemu smo govorili na prethodnim sastancima i dogovarali nastavak infrastrukturnih radova", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je istakao da će sa rumunskom premijerkom nastaviti razgovore o izgradnji auto-puteva koji treba da povežu Srbiju i Rumuniju, kao i o izgradnji 400-kilovoltnog dalekovoda Pančevo–Rešica, kao i o izgradnji reverzibilne elektrane Đerdap 3, odnosno o izradi studije izvodljivosti za taj projekat.

Predsednik Srbije je podvukao da će za manje od tri meseca biti završen istočni krak Koridora 10, a za manje od dva – južni krak prema Severnoj Makedoniji.

"To je važno za povezivanje sa Grčkom i Severnom Makedonijom", podvukao je Vučić.

On je naveo i da su danas najviše vremena proveli u razgovorima o energetskim pitanjima i diversifikaciji energetskih izvora, kao i šta je to što četiri države zajedno mogu da urade na međusobnom povezivanju, gasovoda i svih ostalih energetskih izvora.

Vučić je dodao da je važno da sve četiri zemlje nastave sa saradnjom i u drugim oblastima, kulturi i itd.

"Obavestio sam o situaciji na Zapadnom Balkanu sve prijatelje i zamolio za podršku na evropskom putu. Verujem da će ona biti jednako snažna ili još snažnija u budućnosti", rekao je Vučić.

Izrazio je zadovoljstvo što je učestvovao na sastanku i zahvalio na gostoprimstvu, te dodao da to što se predstavnici četiri zemlje često viđaju ne govori da takvi sastanci nemaju svoj značaj, već to, naprotiv, govori da postaju sve važniji i sve sadržajniji.

Izvor: RTS

Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva