:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2021   13:58

0

63

Prijateljski odnosi i razvojna saradnja Srbije i Japana

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Japana u Srbiji Takahikom Kacumatom, koga je upoznala sa aktuelnim aktivnostima Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Kako je saopštilo Ministarstvo za evropske integracije, posebno je bilo reči o bilateralnoj saradnji, pre svega u domenu realizacije projekata koje finansira japanska vlada iz svojih razvojnih fondova, kao i o naporima dveju vlada koji se čine na prevazilaženju zdravstvene krize i društveno-ekonomskih posledica pandemije kovid-19.

Jadranka Joksimović je poželela dobrodošlicu novom japanskom ambasadoru i izrazila uverenje da će se saradnja dveju prijateljskih zemalja nastaviti sa istim, visokim intenzitetom i u narednom periodu.

Predstavila je prioritete Vlade Srbije koji se odnose na reforme neophodne za bržu dinamiku pregovora o članstvu u EU i posebno ukazala na ključne oblasti vladavine prava, zelene ekonomije i održivog razvoja, kao i digitalizacije i unapređenja infrastrukture u regionu Zapadnog Balkana.

Joksimović je zahvalila na dugogodišnjoj pomoći, koju je Vlada Japana, kao jedan od najvažnijih razvojnih partnera, do sada dala građanima Srbije.

Kako je istakla, Japan je u proteklih 20 godina donirao više od pola milijarde evra, pre sveta u sektoru zaštite životne sredine, zdravstvene i socijalne zaštite i obrazovanja, kao i za ulaganje u razvoj preduzetništva.

"Zahvaljujući, između ostalog i toj pomoći, Srbija je u mogućnosti da se organizovano i održivo bori sa posledicama globalne zdravstvene krize", rekla je ministar.

Ambasador Kacumata izjavio je da će njegova diplomatska misija imati za cilj dalje unapređenje saradnje i partnerstva dveju zemalja.

Kako je naglasio, Vlada Japana podržavajući donacijama neke od najvažnijih sektora za evropski put Srbije, podržava i napore srpskih vlasti da unaprede život građana prema standardima razvijenih zemalja.

Izvor: Танјуг

Jadranka JoksimovićKacumatoSrbijaJapan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?