:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2021   10:22

0

83

Prijava za glasanje van Kosova do 21. januara

Stanovnici Kosova koji ne žive na KiM, a imaju pravo glasa na narednim parlamentarnim izborima moći će da glasaju putem mejla, a da se prijave za glasanje mogu do 21. januara slanjem mejla Centralnoj izbornoj komisiji, izjavio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.

 

On je za Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku rekao da se to odnosi i na stanovnike Kosova srpske nacionalnosti i pojasnio da bi takozvani glasački paketi trebalo da stignu u CIK do 12. februara.

"Period glasanja je od 2. do 12. februara i to se odnosi na sve glasače koji se uspešno prijave kao glasači van Kosova", rekao je Elezi.

Međutim, navodi RSE, za glasače srpske nacionalnosti koji žive u centralnoj Srbiji i imaju pravo glasa izazov je kako da se prijave kao van Kosova i kako da glasaju.

Na prethodnim izborima, održanim u oktobru 2019. godine, veliki broj glasova Srba je proglašen nevažećim jer nisu stigli poštom.

Direktor Pošte Kosova Dževdet Smakići rekao je da kosovska i Pošta Srbije nemaju sporazum o isporukama, kao i da glasasči srpske nacionalnosti mogu svoje glasove da šalju preko pošte Severne Makedonije i Crne Gore ili da glasaju regularno.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva