:

:

TV Most

Foto: Vikipedija

clock

Jun 23, 2023   8:50

0

46

Prijava za upis na fakultete još danas i sutra

Budući brucoši još danas i sutra podnose prijave za upis na fakultete. Prijemni ispiti počinju u ponedeljak, a prvi upisni rok završava se 13. jula, kada će se objaviti preostala mesta za septembarski upisni rok.

Nakon drugog dana prvog upisnog roka na fakultetima Univerziteta u Beogradu, na čak 13 od 31 fakulteta u ovom trenutku je više prijavljenih kandidata nego što ima ukupno predviđenih budžetskih i samofinansirajućih mesta.

Kako je saopštio Rektorat Univerziteta u Beogradu, najveće interesovanje vlada za Fakultet organizacionih nauka, za koji se nakon drugog dana prijavilo 2.536 kandidata. Prema preliminarnim podacima, veliki broj prijavljenih je na Ekonomskom fakultetu (1.935), Pravnom (1.397) i Elektrotehničkom (1.215). Slede Građevinski fakultet sa 1.170 prijavljenih kandidata, Farmaceutski (1.160) i Medicinski sa 990 zainteresovanih budućih studenata. Za Arhitektonski fakultet nakon drugog dana prijavilo se 719 kandidata.

Iz Rektorata podsećaju da na pojedinim fakultetima prijavljivanje traje do subote poslepodne, tako da je reč samo o trenutnom preseku stanja.

Izvor: RTS, T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva