:

:

TV Most

clock

Januar 31, 2024   15:11

0

151

Prijedor: Dodeljene zahvalnice učesnicima akcije ,,Obradujmo Vaše vršnjake na KiM"

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je zahvalinice gradu Prijedor i osnovnim i srednjim školama prijedorske regije za učešće u humanitarnoj akciji "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" u 2023. godini.

On je naveo da je u akciji učestvovalo više od 90 škola i oko 60.000 učenika širom Srpske koji su prikupili gotovo 70.000 KM i da se akcija završava danas budući da je još danas otvoren humanitarni broj 1412.

"Sva sredstva koja prikupimo usmerna su za više od 3.000 paketića koje smo podelili srpskoj deci na Kosovu i Metohiji, u Glini i u Pakracu za srpsku decu u Hrvatskoj, a deo ćemo usmeriti za opremanje dnevnog centra `Podrži me - 9. januar` u Kosovskoj Mitrovici za decu sa poteškoćama u razvoju", rekao je Arlov novinarima u Prijedoru.

Direktorica Osnovne škole "Branko Ćopić" u Prijedoru Sanja Munjiza rekla je da su učenici i roditelji ove ustanove već četiri puta bili domaćini deci sa Kosova i Metohije i učestvovali u svim akcijama Odbora.

"Sa decom koja nam dođu, naše porodice iz Republike Srpske ostaju u kontaktu. Kada se prijavimo, gledamo da li će nam opet doći ista deca, da ih ponovo udomimo u iste porodice", kaže Munjiza.

Direktorica Srednjoškolskog centra Kostajnica Jelena Jaćimović Janjetović rekla je da se radnici i učenici ove škole godinama odazivaju akcijama koje pokreće Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.

"Ovo je već treća ili četvrta godina kako se mi družimo sa Arlovom i na taj mali način simbolično pomažemo deci Kosova i Metohije. Nažalost, učenici nam ne dolaze. Nadamo se da će u neko dogledno vreme i taj vid saradnje biti ostvaren", dodala je Jaćimović Janjetović.

Načelnica gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu politiku i demografsku politiku Olivera Brdar Mirković rekla je da Prijedoru predstoji donošenje odluke o 12. učešću u prijemu dece sa Kosova i Metohije.

"Grad Prijedor je uvek bio dobar domaćin učenicima i nastavnicima sa Kosova. Naše škole su rado prihvatale učešće u ovoj humanitarnoj akciji, ne samo u prijemu učenika, nego su se uključivale i u prikupljanje pomoći za učenike sa Kosova i Metohije. Nadam se da ćemo i ove godine nastaviti u tom pravcu. Očekujem sastanak sa aktivom direktora osnovnih škola kada ćemo izabrati školu domaćina", najavila je Mirkovićeva.

Izvor: TV Most, Srna; Foto: Srna

Republika SrpskaPrijedorArlovOdbor za pomoć Srbima na KiMzahvalniceObradujmo Vaše vršnjake na KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva