"Prijem Kosova u Interpol doveo bi do zloupotreba"

:

:

TV Most

Foto: MUP Srbije

clock

Avgust 28, 2019   14:01

0

143

"Prijem Kosova u Interpol doveo bi do zloupotreba"

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Bolivarske Republike Venecuele Dimas Hesus Alvarenga Guero razgovarali su danas o zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Stefanović je upoznao ambasadora sa policijskim, pravnim i političkim argumentima Srbije protiv ovog zahteva i naglasio da od održavanja prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev već odbijen, nije došlo ni do kakvih promena koje bi dovele do odstupanja od tadašnje odluke o neprijemu takozvanog Kosova.

Ministar je istakao da je jasno da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u članstvo Interpola imao dalekosežne posledice i da bi, između ostalog, nesumnjivo doveo i do zloupotrebe baza ove međunarodne policijske organizacije, stvarajući mogućnosti da poverljivi podaci dospeju u ruke kriminalaca i terorista.

Ambasador Guera zahvalio je Srbiji na dugogodišnjem prijateljstvu i istakao da Venecuela poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Stefanović i Guera su razgovarali i o nastavku saradnje policija dveju zemalja u borbi protiv svih vidova kriminala i mogućnostima njenog unapređenja.

Izvor: Танјуг

KiMStefanovićDimas Hesus Alvarenga GueroInterpol
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva