:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2019   18:51

0

236

Prijem u BL: Odnosi Srpske i Srbije i dalje će da jačaju

U Banskom dvoru u Banjaluci danas je održan svečani prijem povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, na kome je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će odnosi Srpske i Srbije i dalje da jačaju.

Cvijanović je, na prijemu koji je organizovao generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, rekla da se obeležavanjem Dana državnosti Srbije pokazuje „snaga uzajamnih veza, međusobno poštovanje i opredeljenost da zajedno radimo i sarađujemo“, preneo je RTRS.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je Dan državnosti Srbije praznik i u Republici Srpskoj i istakao da je Srbija najvažniji faktor stabilnosti i mira na Balkanu.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić to pokazuje gotovo svaki dan. Naravno da oko ideje mira trebamo svi da budemo okupljeni. Srbija u tom pogledu može da služi kao primer. I ja želim da čestitam Srbiji Dan državnosti“, rekao je Dodik.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da Srbija i Srpska nikad nisu bili u boljim odnosima kao što su sada.

„Svedok sam da je Srbija, ne samo deklarativno, već i materijalno pomogla Republici Srpskoj“, rekao je Nikolić i naveo da je Srbija u proteklom periodu uložila 22 miliona evra u razne projekte u RS.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Radovan Višković, predstavnici verskih zajednica, kao i zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života Srpske i BiH.

Izvor: Танјуг

RS-BanjalukaprijemDan rdžavnosti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva