:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 03, 2019   17:54

0

231

Prikaz sposobnosti vojske i policije "Odbrana slobode" 10. maja u Nišu

Povodom Dana pobede 10. maja u Nišu biće održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode".

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da se prikaz održava na osnovu odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa početkom u 11 časova u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu.

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Radi pripreme i uvežbavanja za prikaz, od 4. do 10. maja, u vremenu od devet do 19 časova, biće uveden poseban režim saobraćaja u Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Heroja sa Košara, Bulevaru 12. februar (dve kolovozne trake u smeru od raskrsnice sa ul. Sarajevska do skretanja za Čumurlijski put) i u ulici Aleksandra Medvedeva (od ulaza u naselje Stevan Sinđelić do Bulevara Nikole Tesle).

U okviru priprema za prikaz sposobnosti, od 4. do 10. maja, vojni vazduhoplovi nadletaće područje Niša.

Građanima i medijskim ekipama biće omogućeno praćenje provere pripremljenosti za prikaz od 7. do 9. maja, kao i samog prikaza sposobnosti koji će biti održan u petak 10. maja.

Izvor: RTS

Vojska Srbijepolicija"Odbrana slobode"spremnost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva