:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

April 13, 2019   17:16

0

239

Prikaz srpskog naoružanja stranim delegacijama

Ministarstvo odbrane najavilo je da će sledeće sedmice organizovati prikaz i demonstraciju sa bojevim gađanjem naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja delegacijama iz više partnerskih zemalja zainteresovanih da se upoznaju sa tehničkim i operativnim karakteristikama naših sredstava.

Delegacijama, koje u Srbiju dolaze na poziv ministra odbrane Aleksandra Vulina, planirano je da budu predstavljena različita pešadijska sredstva, kompleti zaštitne balističke opreme unapređenih performansi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Među prikazanim naoružanjem biće i nova familija savremenog streljačkog naoružanja - jurišne i snajperske puške, nišani za naoružanje uključujući i video nišan koji omogućava gađanje iz zaklona, optoelektronski sistemi za izviđanje bojišta, naoružana robotizovana zemaljska platforma, oklopni transporter 8h8 i oklopno vozilo 4h4.

Strani partneri su zainteresovani i za familiju vođenog protivtenkovskog naoružanja, fiber-optički i radio vođene rakete dometa od 5 do 25 km, namenjene za primenu sa zemaljskih ili helikopterskih platformi.

Domaća industrija će predstaviti i bespilotnu naoružanu letelicu, besposadne vazduhoplovne platforme i familiju nevođenog i vođenog vazduhoplovnog naoružanja, kao i artiljerijski PVO sistem malog dometa za neposrednu zaštitu transporta oklopnih i jedinica motorizovane pešadije, za dejstvo po dronovima i zemaljskim ciljevima, navodi se u saopštenju.

Najveće interesovanje, kako se dodaje, vlada za automatizovano artiljerijsko oruđe NORA B52, višecevni raketni lanser koji omogućava upotrebu vođenih i nevođenih raketa, kao i komandno-informacione sisteme za podršku artiljeriji.

Izvor: Танјуг

Ministarstvo odbranenaoružanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva