:

:

TV Most

clock

Jun 05, 2019   13:37

0

249

Pripadnici Kfora i Euleksa dobrovoljno dali krv u Mitrovici

Poljski vojnici iz sastava Kfora i pripadnici specijalnih policijskih jedinica Euleksa iz ove zemlje, danas su u Severnoj Mitrovici na odeljenju transfuzije Kliničko bolničkog centra dobrovoljno dali krv.

Akciju dobrovoljnog danavanja krvi organizovao je Crveni krst iz Štrpca.

Pripadnici specijalnih policijskih jedinica Euleksa po prvi put su danas dobrovoljno dali krv i pridružili se svojim kolegama vojnicima koji to rade tradicionalno, nekoliko puta godišnje.  

Ivica Vanja Pužić, sekretar Crvenog krsta u Štrpcu, kaže za Radio Kontakt plus, da imaju odličnu saradnju sa poljskim kontigentom Kfora kao i to da vojnici tri puta godišnje dobrovoljno daju krv.

„Tradicionalno dobro sarađujemo sa poljskom jedicom Kfora, jer su od 1999. godine raspoređeni na prostoru opštine Štrpce. Mnogo toga smo radili sa njima do sada. Mi smo do sada, u akcijama dobrovoljnog davanja krvi imali oko 140 pripadnika poljske vojske u sastavu Kfora,“ – kaže Pužić.

Današnja akcija po njegovim rečima karakteristična je jer su joj se pridružili i policajci Euleksa.

„Današnja akcija je karakteristična po tome, što po prvi put za ovih 20 godina radimo i sa pripadnicima specijalne policije u sastavu Euleksa, koji su se takođe odazvali ovoj akciji. Ovi ljudi su pored svih svojih obaveza, pokazali i svoju humanu stranu,“ – dodaje Pužić.

Današnjoj akciji se odazvalo više od 20 pripadnika policije i vojske iz Poljske.

Izvor: Radio Kontakt plus

dobrovoljno davanje krviKforEuleks
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva