:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2023   11:11

0

126

Priština će kroz provokacije pokušati da izazove sukob na KiM

Priština će pokušati kroz razne provokacije da izazove ozbiljne sukobe na prostoru KiM, rekao je danas nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković. 

On je za T a n j u g  kazao da je cilj Prištine da Srbiju predstavi kao Rusiju, a sebe kao Ukrajinu. 

"Potrebno je da se incidenti pretvore u sukob ili da se incidenti pretvore u 2004. godinu kada se na Kosovu desilo etičko čišćenje, što vojska Srbije i predsednik republike ne bi dozvolili", naveo je Anđelković. 

Anđelković je rekao da je jedini način da Kurti pobegne od prihvatanja francusko-nemačkog predloga i briselskog sporazuma da dođe do eskalacije sukoba. 

"Najvažnije je da radimo na tome da sačuvamo mir, ne samo u Centralnoj Srbiji već i u južnoj srpskoj pokrajini", kazao je Anđelković. 

On je dodao i da je formiranje Zajednice srpskih opština ultimatum koji Priština mora da prihvati. 

"Kurti je sada u poziciji da mora da pogazi pred parlamentom sve ono što je govorio. Napustio je sednicu parlamenta koja je prekinuta, nastaviće se kada predsedništvo odluči o tome, odnosno kada se on smiluje da se vrati tom privremenom prištinskom parlamentu", naveo je on. 

Komentarišući najavljene vanredne izbore u Srbiji on je rekao da ne vidi da bi oni nešto značajnije promenili i da nema potrebe za izborima u septembru. 

"Mislim da je Srbiji potrebna politička i ekonomska stabilnost. Mi sledeće godine na proleće imamo redovne lokalne izbore i postoji mogućnosti da se raspišu i izbori za druge organe vlasti", zaključio je Anđelković. 

Izvor: T a n j u g; Foto: Kurir/Nemanja Pančić

KiMZoran AnđelkovićZSO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva