:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   19:22

0

108

Priština će sutra odlučiti o novim merama protiv koronavirusa, najavljena ekstremna ograničenja

Ministarstvo zdravlja najavilo je da će se sutra sastati Odbor za procenu i koordinaciju epidemiološke situacije izazvane kovidom-19 i razmotriti nove predloge za primenu mera kako bi se sprečilo pogoršanje situacije koja može dovesti do krajnjih ograničenja, piše Ljajmi.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da poštuju mere koje su na snazi, a od kosovske policije i relevantnih inspektorata zahteva se da hitno preduzmu mere protiv kršilaca odluka povezanih sa kovid-19, na osnovu Zakona o sprečavanju i borbi protiv pandemije “, navedeno jeu saopštenju.

Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini od 1608 testiranih uzoraka registrovao je 418 pozitivnih slučajeva kovid-19.

Odbor će sutra razmotriti neke predloge koji se odnose na moguća ograničenja ili smanjenja aktivnosti u različitim sektorima, povećanje brige u javnim i privatnim institucijama, povećanje brige za određene starosne grupe i kategorije…

Ministarstvo zdravlja poziva roditelje da decu ne izlažu zdravstvenim rizicima učešćem u raznim događajima najavljenim na društvenim mrežama poput Noći veštica, znajući činjenicu da su na snazi odluke kojima se zabranjuju okupljanja građana i slične organizacije, piše Ljajmi.

Izvor: Kosovo online/Lajmi

KiMkoronavirusepidemiološke mere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva