:

:

TV Most

clock

Jul 12, 2020   16:42

0

57

Priština: Hospitalizovan 301 pacijent sa koronavirusom, 29 u teškom stanju

U Univerzitetsko kliničkom centru u Prištini na lečenju je 301 pacijent inficiran koronavirusom, a 29 je u teškom stanju, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Od tog broja 190 pacijenata je hospitalizovano u Univerzitetsko kliničkom centru u Prištini, a njih 111 je raspoređeno u opštim bolnicama. Terapijom kiseonikom u UKCK leče se 123 osobe, dok se istom terapijom tretira i 49 pacijenata raspoređenih u sedam opštih bolnica.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, 29 pacijenata je u teškom stanju i nalaze se na odeljenjima intezivne nege.

Direktor Klinike za onkologiju UKCK Iljir Kurtiši, u izjavi  za RTK, naglasio je da su zbog pandemije koronavirusa odložene operacije tumora.

„Obrađujemo podatke od prošle godine, ali zbog pandemije odloženi su slučajevi kojima je potrebna operacija, imamo smanjenje broja registrovanih tumora. Pacijenti sa rakom želuca i pankreasa najviše su pogođeni koronavirusom. Maligne bolesti najviše pogađaju osobe preko 50 godina. Ovi ljudi su osetljiviji i spadaju u četvrtu grupu osoba u riziku od koronavirusa. Za sada imamo dva pacijenta koji su preležali koronavirus i njihovo stanje je dobro“, rekao je Kurtiši.

Izvor: Kosovo online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva