:

:

TV Most

clock

April 14, 2022   17:21

0

108

Priština i Skoplje regulišu saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti

Ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj i ministarka odbrane Severne Makedonije Slavjanka Petrovska potpisali su Memorandum o razumevanju u saradnji u oblasti odbrane i bezbednosti, kojim će biti regulisan pravni okvir i aktivnosti za sprovođenje sporazuma.

Ministar Armend Mehaj je naveo da Memorandum ima za cilj da koordinira i sinhronizuje pravni okvir, mere, radnje i aktivnosti koje obezbeđuju najuspešnije sprovođenje svih međusobnih sporazuma.

"Proces integracije Severne Makedonije je iskustvo koje ćemo zajedno podeliti u našem procesu evroatlantskih integracija", rekao je Mehaj.

Ministarka Slavjanka Petrovska je, kako saopštava ministarstvo odbrane privremenih institucija u Prištini, sa svoje strane izrazila spremnost za produbljivanje bilateralne saradnje, nudeći iskustvo procesa integracije u evroatlantske strukture kroz koje je Severna Makedonija prošla, kao i podršku u relevantnim procesima sa nivoa država članica NATO-a i vizija trajnog mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu i šire.

Izvor: RTS; Foto; Ministarstvo odbrane u Prištini

KiMPrištinaSeverna Makedonijaoblast odbrane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva