:

:

TV Most

Foto: RFE/RL

clock

Oktobar 14, 2019   13:23

0

138

Priština istražuje, Beograd tvrdi – izmišljotina

Ispitivanja slučaja u kojem je na Kosovu jedanaest verifikatora glasova sa nedavnih parlamentarnih izbora hospitalizovano zbog alergije nakon kontakta sa kovertama iz Srbije obaviće kosovski i međunarodni stručnjaci.

To je saopšteno danas, nakon sastanka predsednika Kosova Hašima Tačija, predsednice Centralne Izborne komisije (CIK) Valjdete Daka, glavnog kosovskog tužioca Aleksandra Ljumezija i direktora Obaveštajne agencije Kosova Špenda Mađunija.

Kako je saopšteno iz Presedništva Kosova, oni su predsednika Tačija obavestili o rezultatu istrage trovanja radnika CIK-a i naveli da se čeka na završetak ispitivanja uzoraka koverti.

Tači je zatražio da se slučaj trovanja radnika CIK-a istraži do kraja, te pozvao i na suzdržavanja od političkih izjava i nepotvrđenih izveštaja do okončanja istrage.

Predsednica CIK-a Valjdete Daka saopštila je prethodno da će se nakon ispitivanja i istrage poduzeti i neophodne zakonske radnje.

Iz Kliničko-univerzitetskog centra Kosova rekli su da su se osobe koje su im se obratile za pomoć, njih 11, žalile na svrab ruku niskog intenziteta.

Vršilac dužnosti direktora Infektivne klinike Kosova Lindita Beriša saopštila je danas na konferenciji za medije da se na infektivnoj trenutno nalazi 11 pacijenata, od kojih 9 žene i dva muškaraca, da je njihovo stanje stabilno i da ostaju na klinici.

Kako je dodala, trenutno se čeka na laboratorijske rezultate uzetih uzoraka, a koji će biti gotovi najmanje nakon 48 sati pri njihovom uzimanju u nedelju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, posle najnovijih manipulacija Prištine i pretnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i Prištinu da “se urazume”, kako bi se izbegla katastrofa.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, Radio Kosovska Mitrovica

KiMlisticiCIK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva