:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2022   7:51

0

206

Priština na 48 sati odložila primenu mere kažnjavanja vozača sa srpskim tablicama

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da prihvata zahtev SAD i da za 48 sati odlaže meru izricanje kazni vozačima vozila koja imaju srpske registarske oznake.

"Zahvaljujem ambasadoru Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za odlaganje za 48 sati izricanja kazni za nelegalne 'KM' (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja u naredna dva dana", napisao je Kurti na Tviteru.

Prethodno je američki ambasador u Prištini Džef Hovenijer objavio da su Sjedinjene Američke Države zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rešenje krize na KiM.

"Mi smo od kosovske vlade zatražili da odloži za 48 sati primenu novčanih kazni, kako bi omogućila Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama dalje angažovanje strana na pronalaženju rešenja", napisao je Hovenijer na Tviteru.

Kosovska policija juče je, nakon neuspešnih pregovora u Briselu, najavila da će danas početi da izriče novčane kazne vlasnicima vozila sa srpskim registarskim tablicama.

Izvor: T a n j u g

Aljbin Kurtipreregistracijatablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva