:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 28, 2021   14:21

0

132

Priština optužuje Beograd da ne poštuje dogovor

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore optužilo je danas Srbiju da se ne pridržava dogovora o prekidu kampanje za otpriznavanje kosovske nezavisnosti.

 

Pozivajući se na izjave šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića "da je mnogo više od deset zemalja spremno da preispita svoje odluke o Kosovu i Metohiji", kosovsko MSP je u odgovoru za portal Telegrafi navelo da Srbija nikada nije prekinula kampanju i da se ne pridržava dogovora iz Vašingtona kao i da kontinuirano radi na slabljenju pozicije Prištine u međunarodnoj areni.

Selaković je, međutim, u intervjuu Večernjim novostima, na koji se poziva Telegrafi, precizirao da Srbija neće povući prvi potez jer bi odmah bila proglašena za provokatora i da spremna i da nastavi moratorijum na lobiranja za priznavanja i otpriznavanja dogovoreno Vašingtonskim sporazumom, ali da u Prištini ne postoji dobra volja za poštovanjem bilo kog sporazuma.

U septembru je istekao je jednogodišnji moratorijum iz Vašingtonskog sporazuma, koji su odvojeno potpisali predstavnici Beograda i Prištine, a odnosi se na podnošenje zahteva Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama i lobiranje za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva