:

:

TV Most

clock

Septembar 03, 2021   17:24

0

41

Priština: Petkoviću zabranjen ulazak na KiM zbog govora mržnje

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija saopštilo je danas da je direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću zabranjen ulazak na KiM jer je, kako tvrdi, u više navrata koristio govor mržnje.

Iz tog ministarstva tvrde da je Petković tokom poslednje tri posete KiM "otvoreno koristio govor mržnje i huškački jezik" što je, kako navode, kulminiralo tokom poslednje posete severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tvrde i da Petković nije najavio tu posetu Prištini.

U saopštenju dodaju da je Petković, kao direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije i glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom, "garantovao da će njegove posete Kosovu biti organizovane i da će izbegavati provokacije i eventualne izjave koje podstiču na mržnju".

Iz ministarstva napominju da je samo Petkoviću zabranjen ulazak na KiM danas i sutra, dok je ostatku delegacije omogućen ulazak.

Kancelarija za KiM ranije danas je saopštila da su vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile Petkoviću da poseti južnu srpsku pokrajinu, što je treća po redu zabrana Prištine glavnom srpskom pregovaraču u tehničkom dijalogu.

Petković je danas i sutra trebalo da boravi na KiM i obiđe nekoliko privrednih subjekata gde je država Srbija obezbedila nova radna mesta, kao i da poseti više socijalno ugroženih porodica i uruči pomoć, saopštila je Kancelarija za KiM.

Izvor: Танјуг

KiMPetkovićPrištinazabranaKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva