:

:

TV Most

Foto: V.Novosti

clock

Maj 29, 2019   18:53

0

769

Priština protiv evakuacije pretučenog Krasnoščekova na VMA, Čepurin: To je van granica ljudskog razumevanja

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin saopštio je danas da se prištinske vlasti protive evakuaciji radi lečenja u Beogradu zverski pretučenog saradnika UNMIK-a Mihajila Krasnoščekova.

"Izaziva negodovanje to, da se prištinske vlasti dosad protive evakuaciji radi lečenja u Beogradu zverski istučenog od njihovih 'policajaca', saradnika UNMIK-a Mihajila Krasnoščekova. To je van granica ljudskog razumevanja", saopštio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Službenika UNMIK-a, državljanin Ruske Federacije Mihail Krasnoščekov, kojeg su u utorak brutalno pretukle kosovske policijske snage tokom upada na sever Kosova i Metohije, trebalo bi danas iz bolnice u Severnoj Mitrovici da bude prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd, izjavio je ranije advokat Goran Petronijević.

Krasnoščenkov ima frakturu vilice, sumnja se i na neke unutrašnje povrede

Službenik UNMIK-a, državljanin Ruske Federacije Mihail Krasnoščenkov, kojeg su u utorak brutalno pretukle kosovske policijske snage tokom upada na sever Kosova i Metohije, danas će iz bolnice u Severnoj Mitrovici biti prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd, izjavio je advokat Goran Petronijević.

"On ima frakturu vilice, sumnja se i na neke unutrašnje povrede, i zato je odlučeno da se prebaci na VMA. To je potvrdio i direktor bolnice (u Mitrovici Milan) Ivanović. Šta će biti sa njim dalje, videćemo kada bude smešten na VMA", rekao je Petronijević za Sputnjik.

On ističe da je Priština povukla nalog za hapšenje Mihaila Krasnoščenkova tek kada je shvatila da je napala službenika Unmika koji je državljanin Ruske Federacije.

"Tek kada su ustanovili da je radnik Unmika, a pogotovo kad su čuli da je Rus, uhvatila ih je panika, pa su ga brže-bolje pustili. Inače, to je samo dokaz da su prvo tukli, pa onda pitali ko je! Dakle, on je dobio batine samo zato što je pričao srpski!", kazao je Petronijević.

Dr Zlatan Elek, zamenik direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici, koji se i brinuo o stanju povređenog ruskog državljanina, juče je za Sputnjik izjavio da Krasnoščenkov ima teške telesne povrede jer je više puta udaren kundakom u glavu, što je dovelo do više preloma u predelu glave i lica.

Priština će tražiti ukidanje imuniteta

Glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila izjavio je danas da je ruski državljanin Mihail Krasnoščekov pušten na slobodu zahvaljujući imunitetu koji ima kao pripadnik UNMIK-a, dok je srpski član osoblja Ujedinjenih nacija Dejan Dimić još u zatvoru.

Sila je u izjavi za portal Insajderi najavio da će sutra od specijalnog predstavnika na KiM Zahira Tanina zvanično zatražiti da ruskom državljaninu bude ukinut imunitet, kako bi protiv njega podigao krivičnu tužbu.

Tužilaštvo u Prištini saopštilo je danas da u jučerašnjoj akciji sprovedenoj na severu KiM nisu uhapšeni svi osumnjičeni.

To je preneo RTS i dodao da se očekuje da će akcija biti nastavljena.

Izvor: Танјуг

ruski diplomatBeogradreagovanjepovređenVMA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva